NOS WielrennenAangepast

Langeveld neemt fan niets kwalijk

Sebastian Langeveld neemt de toeschouwer die hem ten val bracht in de Ronde van Vlaanderen niets kwalijk.

"Het is belangrijk dat je als toeschouwer stil blijft staan, maar het was een reflex. Die man doet dat niet expres, die wilde waarschijnlijk plaats maken."

De renner van GreenEdge was kopman van zijn ploeg. In een poging naar voren in het peloton te fietsen voor de beklimming van de Oude Kwaremont week hij uit naar het fietspad naast de weg en botste in volle vaart op een wegspringende voetganger. Langeveld brak door de val zijn sleutelbeen en is de komende weken uitgeschakeld.

"Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou precies gebeurde, het ging allemaal zo snel. We reden ook echt hard op dat moment en dan word je gewoon als een katapult gelanceerd. Ik baal vreselijk dat dit is gebeurd, mijn voorjaar is weg", stelt Langeveld somber vast.

Cancellara wil in mei terug zijn

Ook Fabian Cancellara brak zijn sleutelbeen in de Ronde en hij is daar in Basel met succes aan geopereerd. In het bot zaten liefst vier breuken, aanvankelijk ging men uit van drie.

Cancellara hoopt in mei zijn rentree in het peloton te kunnen maken. "Ik ga ervan uit dat ik in de Ronde van Beieren terugkeer. De operatie was goed, maar ik heb nog steeds wel pijn. Ik neem waarschijnlijk en week rust en hervat dan de training."

De Olympische Spelen worden nu zijn voornaamste doel. "Samen met de klassiekers, was dat mijn belangrijkste doel. Helaas is mijn campagne voor de lente nu voorbij. Maar ik had daarna een pauze gepland, dus mijn voorbereiding richting de Spelen blijft hetzelfde. Natuurlijk is de val vervelend, maar het hoort nu eenmaal bij het wielrennen. Ik kom zeker terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl