Cancellara, Langeveld missen Roubaix

Fabian Cancellara»
Fabian Cancellara AFP

Fabian Cancellara heeft bij een val tijdens de Ronde van Vlaanderen een sleutelbeen gebroken.

De Zwitser, die als een van de topfavorieten aan de start was verschenen, ging op zo'n zestig kilometer van de finish onderuit.

De kopman van RadioShack-Nissan mist door de blessure onder meer Parijs-Roubaix, de keienklassieker die hij in 2006 en 2010 op zijn naam schreef. In 2011 eindigde hij als tweede achter Johan Vansummeren.

Fietspad

Ook Sebastian Langeveld liep een sleutelbeenbreuk op. De renner van GreenEdge reed zo'n veertig kilometer voor de streep even over het fietspad en kwam hard in aanraking met een wegspringende toeschouwer.

De Nederlander overnacht in een ziekenhuis en wordt maandag geopereerd.

Deel deze pagina

Video

  • video Cancellara valt uit in Ronde In de Ronde van Vlaanderen van 2012 kwam Fabian Cancellara bij een bevoorradingspost lelijk ten val. De... Zwitser sloeg op 61 kilometer van de finish tegen het asfalt.
  • video Langeveld uit Ronde door supporter Sebastian Langeveld is in de Ronde van Vlaanderen van 2012 hard ten val gekomen. De GreenEdge-rijder kwam in... aanraking met een toeschouwer.

Video en Audio

  • » Polen winnen WK in eigen huis Video Polen heeft in eigen land de wereldtitel volleybal binnen weten te slepen. In een kolkende hal (en...22 sep 2014, 11720 keer afgespeeld
  • » Wil Hiddink nog bondscoach zijn? Video Na twee pijnlijke nederlagen wordt getwijfeld of Guus Hiddink nog wel bondscoach van Oranje zou...21 sep 2014, 8849 keer afgespeeld
  • » Gullit schrok van bericht Van Basten Video "Ik vind het heel moedig van Van Basten dat hij een stap heeft teruggezet", zei Ruud Gullit, die...21 sep 2014, 10103 keer afgespeeld

Meer video en audio