sc Heerenveen wint in Groningen

sc Heerenveen heeft de Derby van het Noorden uit tegen FC Groningen met 3-1 gewonnen.

Het duel werd pas aardig na de 1-0 van Bas Dost, die simpel kon scoren nadat Viktor Elm de bal had teruggelegd.

Luciano Narsingh liet twee Friese kansen liggen, waarna Dusan Tadic met een kopbal uit een knappe voorzet van Tom Hiariej 1-1 maakte. Heerenveen kwam uit een kopbal van Dost weer op voorsprong.

Groningen zorgde na rust voor dreiging, vooral via Leandro Bacuna en Petter Andersson. Pas in de tachtigste minuut leverde dat een echte kans op voor Tadic (Elm keerde de bal). Bij de enige vloeiende Friese aanval na rust profiteerde Elm van de ruimte en schoot de 3-1 langs doelman Luciano Da Silva.

"Heerenveen doet mee om titel"

Trainer Ron Jans merkte de afgelopen week dat veel mensen Heerenveen na twee nederlagen tegen PSV niet meer als titelkandidaat beschouwden. "We verloren terecht in de beker en competitie van ze, maar het ging me te ver dat iedereen ons al afschreef. We doen nog mee."

"We hebben terecht van FC Groningen gewonnen, al voetbalden we in de tweede helft wat minder. Maar we hebben nu tien dagen om ons helemaal te focussen op de thuiswedstrijd tegen Ajax. Dan moet het gebeuren. Dat wordt genieten."