NOS NieuwsAangepast

Lichten doven voor Earth Hour

Op veel bekende plaatsen in Nederland is om 20.30 uur het licht een uur uitgegaan vanwege Earth Hour. Verschillende steden deden mee aan het WNF-initiatief.

In Amsterdam doofden de lichten van de Magere Brug en van de Amsterdam Arena. In Rotterdam werden de Euromast en de Delftse Poort in het donker gehuld, in Den Haag het Vredespaleis, in Utrecht de Domtoren en in Groningen de Martinitoren. Ook in veel huizen ging het licht een uurtje uit.

Het was de zevende keer dat Earth Hour werd gehouden en dit jaar deed er een recordaantal van 147 landen mee. Ook in Nederland was de animo groot: volgens het WNF hadden zich ruim 34.000 deelnemers gemeld. Vorig jaar waren er 30.000 deelnemers.

Klimaatveranderingen

In 2006 was de actie voor het eerst in Sydney in Australië. In de jaren daarna kreeg het intiatief steeds meer navolging.

Vorig jaar deden er in 135 landen honderden miljoenen mensen mee die zich zorgen maken over klimaatveranderingen en de gevolgen.

André Kuipers

De Nederlandse astronaut André Kuipers deed ook mee aan Earth Hour. In het internationale ruimtestation ISS deed hij de lichten uit in ruimtes waar op dat moment niet werd gewerkt. Daarnaast heeft hij foto's gemaakt van de verschillende werelddelen die meededen aan de actie.

Wereldwijd ging om 20.30 uur plaatselijke tijd het licht een uur uit. Het eiland Samoa had vanochtend om 08.30 uur Nederlandse tijd de primeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl