Gelijkspel City, Arsenal onderuit

In Engeland hebben de titelkansen van Manchester City een deuk opgelopen. In eigen huis werd tegen Sunderland op het nippertje gelijkgespeeld: 3-3.

City was beter, maar creërde niet veel kansen. De weinige keren dat Sunderland gevaarlijk werd, was het zeer effectief.

De ploeg kwam op voorsprong door een knap schot van Sebastian Larsson. Uit een penalty maakte Mario Balotelli gelijk en Nicklas Bendtner kopte namens de bezoekers vlak voor het rustsignaal knap de 1-2 binnen.

Sunderland zat in de tweede helft op rozen toen Larsson was bij een messcherpe counter het doeltreffende eindstation was. De Sunderland-defensie stond sterk, maar moest uiteindelijk een puntendeling toestaan.

Vijf minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer van Balotelli uit de lucht vallen. Een minuut later schoot ook Aleksandar Kolarov nog raak.

Arsenal lijdt nederlaag bij QPR

Arsenal verloor uit met 2-1 van het tegen degradatie vechtende Queens Park Rangers. De nummer drie van de ranglijst had zijn vorige zeven duels gewonnen.

Adel Taarabt troefde Thomas Vermaelen af en opende de score voor QPR. De 1-1 kwam nog voor rust via Theo Walcott. Robin van Persie kwam alleen voor het doel, maar miste. Samba Diakite sloeg voor QPR wel toe.

Chelsea, strijdend voor een plaatsje in de Champions League, had het bij Aston Villa lastig, maar won met 4-2. De ploeg kwam op 2-0, maar met nog tien minuten te spelen kwam Villa langszij. Met een kopbal bracht Branislav Ivanovic Chelsea aan de leiding, waarna Fernando Torres er nog een vierde doelpunt aan toevoegde.