Dodental Thailand loopt op

Omstanders ondersteunen brandweermannen die gewond raakten bij de explosies»
Omstanders ondersteunen brandweermannen die gewond raakten bij de explosies AFP

Bij een reeks bomaanslagen in het zuiden van Thailand zijn zeker veertien mensen omgekomen. Meer dan zeventig mensen raakten gewond.

Drie bommen gingen af in een zakendistrict in de stad Yala, vlak bij de grens met Maleisië. Volgens overheidsfunctionarissen waren de bommen verstopt in twee auto's en een motor.

Onder de gewonden zijn veel omstanders die waren gaan kijken bij de explosies. Ze zijn waarschijnlijk geraakt, toen de derde autobom vlak bij hen ontplofte.

Vrijheidsstrijders

Ook bij een hotel in de stad Hat Yai is een explosie geweest. Daarbij zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.

In het grensgebied met Maleisië worden vaker aanslagen gepleegd. De regio, waar vooral moslims wonen, was tot 1909 autonoom. Vrijheidsstrijders willen dat de regio weer onafhankelijk wordt.

Deel deze pagina

Video

Zeker veertien doden bij aanslagen Thailand

Bij bomaanslagen in het zuiden van Thailand zijn zeker veertien mensen omgekomen. Honderden mensen raakten gewond. Drie bommen... gingen af in de stad Yala, vlak bij de grens met Maleisië. Volgens overheidsfunctionarissen waren de bommen verstopt in twee auto's en een motor. In het grensgebied worden vaker aanslagen gepleegd door groeperingen die willen dat de regio weer onafhankelijk wordt.

Audio

  • Michel Maas: eerst autobom en dan bromfietsen ontploft Bij een aantal bomaanslagen in het zuiden van Thailand zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. Meer dan zeventig mensen... raakten gewond. Correspondent Michel Maas wat er is gebeurd.

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 9 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 486 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1634 keer afgespeeld

Meer video en audio