NOS NieuwsAangepast

Het licht uit voor Earth Hour

Op het eilandje Samoa in de Stille Oceaan is het startsein gegeven voor het WNF-initiatief Earth Hour. Om 20.30 uur plaatselijke tijd gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Ook Nederland doet mee aan de actie. Met Earth Hour probeert het WNF aandacht te vragen voor het milieu.

Het is de zevende keer dat Earth Hour wordt gehouden en dit jaar doet er een recordaantal van 147 landen mee. Op de site van het WNF hebben ruim 27.000 mensen en organisaties in Nederland aangegeven mee te doen. De teller loopt door tot de actie zaterdagavond hier van start gaat.

Verschillende steden werken mee aan het initiatief. In Nederland doven onder meer de lichten van de Magere Brug in Amsterdam en van de Amsterdam Arena. In Rotterdam worden de Euromast en de Delftse Poort in het donker gehuld, in Den Haag het Vredespaleis, in Utrecht de Domtoren en in Groningen de Martinitoren.

Vanuit de ruimte

De Nederlandse astronaut André Kuipers doet ook mee aan Earth Hour. In het internationale ruimtestation ISS zal hij de lichten uitdoen in ruimtes waar op dat moment niet wordt gewerkt. Daarnaast gaat hij foto's maken van de verschillende werelddelen die meedoen aan de actie.

In het buitenland zullen de lichten van grote bouwwerken als het Opera House in Sydney en de Chinese muur gedoofd worden. Net als die van de Eiffeltoren, de Toren van Pisa en de Big Ben. In de VS zullen de bezoekers van Times Square in New York en de Las Vegas Strip het even zonder licht moeten doen. De Cook Eilanden sluiten Earth Hour na 24 uur af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl