NOS NieuwsAangepast

Parool-afscheid Peter van Straaten

Na 54 jaar heeft cartoonist Peter van Straaten afscheid genomen van Het Parool. Als eerbetoon aan de 77-jarige tekenaar staat zijn laatste tekening vandaag op de voorpagina van het dagblad. Zijn vaste plek achterin is leeg, volgens de krant "als stil saluut".

In zijn laatste cartoon staat een man die veel van Van Straaten weg heeft, in de deuropening van een kamer. Hij kijkt naar een vrouw die met haar rug naar hem gekeerd in een bed ligt en haar arm omhoog steekt. "Nou...ik ga" luidt de tekst onder het plaatje.

De eerste tekening van Van Straaten in Het Parool verscheen op 26 juli 1958 en was een illustratie bij een recensie. Vanaf eind jaren 80 maakte hij een dagelijkse cartoon onder de noemer "Het dagelijks leven".

Bijlage

Van Straaten neemt afscheid van Het Parool omdat hij naar eigen zeggen "een beetje oud, een beetje moe" is. Hij blijft wel verbonden aan NRC Handelsblad als columnist en tekenaar en blijft voor Vrij Nederland een wekelijkse politieke prent maken.

Een afscheidsfeest van het Parool wilde Van Straaten niet. Om hem toch uit te zwaaien, heeft Het Parool een speciale bijlage gemaakt met onder een interview en oude cartoons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl