NOS NieuwsAangepast

Drie winnaars megajackpot VS

De enorme jackpot van de Amerikaanse Mega Millions-loterij wordt verdeeld over drie winnaars. De organisatie heeft bekendgemaakt dat in de staten Kansas, Maryland en Illinois winnende loten verkocht zijn.

De jackpot stond op 640 miljoen dollar, oftewel bijna een half miljard euro. De drie winnaars krijgen ieder eenderde van dat bedrag, waar ze dan nog belasting over moeten betalen. De winnaars kunnen ervoor kiezen om het bedrag in 26 jaarlijkse termijnen te krijgen, of in één keer.

Eén dollar

De vorige grootste jackpotprijs was 390 miljoen dollar, bij dezelfde Amerikaanse loterij. Die werd vijf jaar geleden uitgekeerd.

Een lot voor de Mega Millions loterij kost een dollar. Er werden er naar schatting 1,5 miljard van verkocht. Inwoners van 42 staten in de VS mochten meedoen met de loterij.

Bliksem

De kans om de jackpot te winnen, was 1 op 175 miljoen. Volgens deskundigen is de kans om door de bliksem geraakt te worden vijftig keer groter.

Dat die kansen kloppen, ondervond een man uit Kansas aan den lijve: korte tijd nadat hij tien loterijbiljetten had gekocht, werd hij geraakt door de bliksem. De man overleefde de klap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl