NOS NieuwsAangepast

Creditcards VS gehackt

In de Verenigde Staten zijn klantgegevens gestolen van grote creditcardmaatschappijen als Visa, Mastercard en verschillende banken. Hoeveel klanten de dupe zijn geworden is niet bekend.

Het gat in de beveiling zat niet bij de maatschappijen en de banken zelf. De hackers wisten toegang te krijgen tot het systeem van het bedrijf Global Payments. Dat regelt betalingen van consumenten via hun creditcard of bankpasje.

Als een aankoop wordt betaald via een pasje, worden de gegevens naar Global Payments gestuurd. Het bedrijf stuurt die vervolgens door naar een creditcardmaatschappij of een bank.

Parkeergarages

Volgens het weblog Krebs on Security dat het nieuws als eerste naar buiten bracht, hadden de hackers ruim een maand toegang tot het systeem van Global Payments en zouden 10 miljoen klanten gedupeerd zijn.

Veel van de mensen van wie de gegevens zijn gestolen, hebben de afgelopen tijd gebruik gemaakt van parkeergarages in New York.

Aandeel

De koers van Global Payments daalde na het nieuws over de data-diefstal met 9 procent, waarna de handel in het aandeel werd stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl