NOS SportAangepast

Djokovic en Murray naar finale

Novak Djokovic en Andy Murray staan in de finale van het Masters-toernooi in Miami.

De Serviër won met 6-0, 7-6 (5) van de Argentijn Juan Monaco en de Brit hoefde niet in actie te komen.

In de eerste set, die 27 minuten duurde, walste de nummer een van de wereld over zijn opponent heen. Monaco wist slechts zeven punten te maken en daarbij zaten ook nog eens twee dubbele fouten van Djokovic.

Monaco knokte zich echter knap terug en wist in de tweede set op 5-4 een vroege break ongedaan te maken. Djokovic sloeg echter alsnog toe in de tiebreak door op 3-3, na een rally van 27 slagen, een minibreak te plaatsen.

Nadal meldt zich af

Murray, als vierde geplaatst, hoefde niet eens de baan op. Twee uur voor z'n ontmoeting met Rafael Nadal meldde de Spanjaard zich af omdat hij te veel last heeft van een blessure aan de knie die hem al langer parten speelt.

"Het lijkt erg op waar ik al vaker last van heb gehad", zei de als tweede geplaatste Nadal. "Ik hoop na een paar dagen rust en een goede behandeling aan de graveltraining te kunnen beginnen. Ik weet wat ik moet doen om snel weer fit te worden."

Murray, die het toernooi in 2009 won, had in de derde ronde ook al een walk-over gehad tegen Milos Raonic. De lange Canadees moest zich terugtrekken vanwege een enkelblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl