Rellen bij herdenking Chili

Rellen in Chili»
Rellen in Chili EPA

In Santiago, de hoofdstad van Chili, is de politie slaags geraakt met honderden jonge betogers. Politie-eenheden veegden met waterkanonnen en traangas de omgeving van de universiteit schoon.

Het gebeurde bij de herdenking van de dood van twee broers bij een politieactie op 29 maart 1985. Hun dood wordt gezien als een symbool van het gewelddadige optreden van het bewind van generaal Pinochet.

De herdenking staat bekend als de Dag van de Jonge Strijder. Elk jaar wordt er op die dag betoogd voor beter onderwijs, aandacht voor het milieu, mensenrechten en betere levensomstandigheden.

Verstoring

Vreedzame betogers klagen dat relschoppende jongeren elk jaar de herdenking verstoren. De Chileense regering en de media krijgen zo de kans om de roep om sociale verbeteringen te bagatelliseren, zo wordt gezegd.

Deel deze pagina

Video

Herdenking Chili loopt uit op rellen

In Santiago, de hoofdstad van Chili, is de politie slaags geraakt met honderden jonge betogers. Het gebeurde bij de herdenking van... de dood van twee broers bij een politieactie op 29 maart 1985. Hun dood wordt gezien als een symbool van het gewelddadige optreden van het bewind van generaal Pinochet.

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio