NOS NieuwsAangepast

Actie SP tegen onderwijskorting

De SP is een campagne begonnen tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. Sympathisanten kunnen op internet een petitie tekenen. Daarmee worden de leden van de Eerste Kamer opgeroepen de voorgenomen bezuiniging van 300 miljoen euro tegen te houden.

Volgens SP-leider Emile Roemer moeten door de maatregel duizenden kinderen die extra aandacht nodig hebben naar het reguliere onderwijs. Verder verliezen 5000 leraren en begeleiders hun baan.

Roemer stelt voor de bezuiniging op het passend onderwijs weg te strepen tegen extra uitgaven voor de prestatiebeloning voor leraren. Op die beloning zitten leraren volgens Roemer niet te wachten.

Tv-spotje

Bij de SP-campagne hoort een televisiespotje. Daarin is een schooljongetje te zien dat door de bezuinigingen telkens pijnlijk zijn neus stoot doordat hij tegen een onzichtbare glazen wand oploopt.

Roemer zegt erin: "As je een beetje moeilijker leert, ben je nu echt de klos. Want Rutte deelt harde klappen uit in het speciaal onderwijs. En het gevolg is dat het onderwijs voor alle kinderen slechter wordt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl