Blackberry gaat voor zakenmarkt

Smartphones van Blackberry»
Smartphones van Blackberry AFP

De fabrikant van Blackberry-telefoons, het Canadese RIM, gaat zich de komende tijd richten op de zakelijke klant. De smartphones van het bedrijf leggen het op de consumentenmarkt af tegen de populaire iPhones van Apple en telefoons met Googles Android-besturing.

"We zijn van plan ons opnieuw te richten op de zakenmarkt om daar te profiteren van onze leidende positie", zei RIM-topman Heins bij de presentatie van teleurstellende kwartaalcijfers. De details worden de komende tijd nader uitgewerkt.

Betrouwbaar

Zakelijke klanten gebruiken graag telefoons van Blackberry, omdat die zeer goed zijn beveiligd. Ook staan de diensten van het Blackberry-systeem, zoals de e-mailvoorziening, bekend om hun betrouwbaarheid. Zo wilde de Amerikaanse president Obama tegen de zin van de veiligheidsdiensten zijn Blackberry niet afstaan, nadat hij was verkozen tot president.

Consumenten kiezen vaak liever voor andere toestellen, bijvoorbeeld omdat die touchscreenbediening en een mooiere vormgeving hebben.

Verlies

RIM leed afgelopen kwartaal (.pdf) een verlies van 125 miljoen dollar, bijna 94 miljoen euro. Het bedrijf verkocht 11,1 miljoen Blackberry's, een daling van 21 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Ter vergelijking: Apple verkocht in de laatste drie maanden van vorig jaar 37 miljoen i-Phones.

Deel deze pagina

Video

Blackberry richt zich op zakelijke klant

De fabrikant van de telefoons, het Canadese RIM, maakte dat bekend bij de presentatie van de teleurstellende kwartaalcijfers. De... smartphones van het bedrijf leggen het af tegen onder andere de populaire iPhones van Apple. Zakelijke klanten gebruiken daarentegen graag telefoons van Blackberry, omdat die zeer goed zijn beveiligd.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio