NOS SportAangepast

Tafeltennissters in kwartfinales WK

De Nederlandse tafeltennissters zijn op de WK voor teams in Dortmund doorgedrongen tot de kwartfinales.

De ploeg van bondscoach Chen Zhibin versloeg in de tussenronde Oostenrijk met 3-1, waarmee Oranje een stap dichter bij deelname aan de Spelen in Londen is gekomen.

Li Jie hielp Nederland met een vlotte zege op Elena Waggermayer in het zadel. Li Jiao redde het in de tweede partij net niet tegen Liu Jia (9-11 in de vijfde game).

Vervolgens boekte Linda Creemers (144ste op de wereldranglijst) een knappe 3-0 overwinning op Li Qiangbing (nummer 75 van de wereld). Kopvrouw Li Jie sloeg het beslissende derde punt binnen door Liu Jia met 3-1 te verslaan.

Hongkong

In de kwartfinales stuit de Nederlandse ploeg, die voor de derde keer op rij zover reikt op een WK, op het als vierde geplaatse Hongkong. Tijdens de vorige editie in 2010 verloor dat land in de kwartfinales van Duitsland. Nederland werd toen in de kwartfinales geklopt door China.

"Van alle kwartfinalisten speel ik het liefst tegen Hongkong", liet Creemers zich ontvallen. "Er liggen kansen voor ons, we zijn in vorm."

Mannen verliezen

De Nederlandse mannen verloren met 3-0 van Argentinië. Casper Ter Lüün, Jonah Kahn en Ewout Oostwouder waren niet bij machte op zelfs ook maar een game te pakken tegen de Argentijnen. Nederland, dat verder speelt om de plaatsen 45 tot en met 48, stuiten in de volgende ronde op Luxemburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl