Gesprekken klaar voor vandaag

Premier Rutte rijdt weg bij het Catshuis»
Premier Rutte rijdt weg bij het Catshuis NOS

De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV hebben hun besprekingen van vandaag afgerond. Gisteren werd het overleg eerder afgebroken dan voorzien, volgens de Rijksvoorlichtingsdienst, omdat de "onderhandelingen door een moeilijke fase gaan."

Naar verluidt kwam dat vooral door onenigheid tussen PVV aan de ene kant en VVD en CDA aan de andere kant.

Vanochtend om 10 uur kwamen de zes onderhandelaars weer bij elkaar en kort voor 12 uur werd bekend dat ze hun besprekingen voortzetten. Ze zien voldoende perspectief om tot afspraken te komen. Het overleg van vandaag duurde tot kort voor zes uur. Morgenmiddag gaan de onderhandelingen verder.

De oppositie reageert verdeeld op de ontwikkelingen. PvdA-leider Samsom vindt dat premier Rutte een doodlopende weg opgaat. Hij heeft er geen vertrouwen in dat het kabinet met goede maatregelen komt. De SP vindt dat er eigenlijk weinig nieuws is en dat iedereen in Den Haag over elkaar heen buitelt. PVV-leider Wilders twitterde vanmiddag dat de oppositie in een moeilijke fase zit.

Deel deze pagina

Video

Ferry Mingelen over hervat Catshuisoverleg.

 • Ferry Mingelen over hervat Catshuisoverleg

  Ferry Mingelen over hervat Catshuisoverleg.

 • Onderhandelingen Catshuis weer hervat

  De onderhandelingen in Catshuis zijn vandaag weer hervat. PVV-leider Geert Wilders heeft er een nachtje over... geslapen en besloot toch weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. VVD, CDA en PVV lieten, even voor twaalven, weten dat ze nog mogelijkheden zien om tot een akkoord te komen.

 • Onderhandelaars praten bij in tuin

  De onderhandelaars hebben hun besprekingen van vandaag afgerond. Gisteren werd het overleg eerder afgebroken... dan voorzien. Naar verluidt kwam dat vooral door onenigheid tussen PVV aan de ene kant en VVD en CDA aan de andere kant. Vanochtend om 10 uur kwamen de zes onderhandelaars weer bij elkaar en kort voor 12 uur werd bekend dat ze hun besprekingen voortzetten. Ze zien voldoende perspectief om tot afspraken te komen. In de tuin van het Catshuis praten de onderhandelaars bij.

 • 'Er is nog steeds radiostilte'

  Ron Fresen over de onderhandelingen in Catshuis tussen VVD, CDA en de PVV.

Audio

 • 'Het blijft gissen, morgen verder' De onderhandelaars van VVD, CDA en de PVV zijn voor vandaag klaar in het Catshuis. Vanmorgen om 10.00 uur kwamen ze na de moeilijke... fase van gisteren weer bijeen. Rond 12.00 uur vanmiddag werd bekend dat ze toch weer doorgaan met het beraad. Bij het Catshuis staat politiek verslaggever Hans Andringa.

Video en Audio

Meer video en audio