NOS NieuwsAangepast

Rechter verbiedt politie-actie

De rechter heeft de acties van de politie rond de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles-FC Den Bosch verboden.

De politiebonden wilden tijdens de wedstrijd in Deventer een speciale actievergadering houden, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig kon zijn bij het duel dat voor morgenavond op het programma staat.

Aangezien het duel een risicowedstrijd is, was de burgemeester van Deventer bang dat de zaak uit de hand zou lopen. De burgemeester van Zwolle, die korpsbeheerder is van de regio IJsselland, spande daarom een kort geding aan tegen de bonden.

Supporters

Als de rechter de stakingen niet had verboden, zou de wedstrijd worden afgelast door de burgemeester van Deventer. De rechter nam in in zijn oordeel mee dat bij afgelasting problemen met supporters werden verwacht in de binnenstad van Deventer.

De politiebonden zijn ernstig teleurgesteld over de uitspraak. De ACP zegt dat hun grondrecht om te staken wordt geschonden.

De bonden willen ook acties houden tijdens de risicowedstrijd SC Cambuur-FC Zwolle die zondag wordt gespeeld. De burgemeester van Leeuwarden zou uiterlijk vandaag een beslissing nemen over eventueel te nemen stappen. De ACP gaat ervan uit dat de korpsbeheerder in Friesland ook een kort geding aanspant tegen de acties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl