Bonita Avenue op campus Twente

Detail van de omslag van het boek Bonita Avenue»
Detail van de omslag van het boek Bonita Avenue Peter Buwalda

De campus van de Universiteit Twente krijgt een nieuwe straat, de Bonita Avenue. De schrijver van de gelijknamige roman, Peter Buwalda, heeft het eerste straatnaambord in ontvangst genomen.

De straatnaam is een eerbetoon aan Buwalda, die zijn boek grotendeels op de campus van de universiteit liet afspelen. De bestseller speelt zich deels af in de tijd van de vuurwerkramp in Enschede in mei 2000.

In het boek is de fictieve rector magnificus Siem Sigerius een van de hoofdpersonen. Zijn gezin wordt ook geraakt door de gevolgen van de vuurwerkramp. Volgens Buwalda stond de echte oud-rector van de universiteit, Frans van Vught, voor 20 procent model voor de fictieve hoofdpersoon.

Rondleiding

Bonita Avenue verwijst in het boek overigens niet naar de campus in Twente, maar naar een straat in Oakland. In het boek woonde de rector daar met zijn gezin.

Er komt ook een Bonita Avenue-rondleiding op de campus. De tour doet alle locaties aan die een rol spelen in het boek.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio