Nadal en Murray met moeite door

Rafael Nadal»
Rafael Nadal AFP

Rafael Nadal en Andy Murray hebben de halve finales van het Masters-toernooi in Miami bereikt.

De nummers twee en vier van de wereld moesten er wel flink voor knokken.

Nadal begon sterk en was in de tweede set van zijn partij tegen Jo-Wilfried Tsonga twee punten verwijderd van een eenvoudige zege. De Fransman sleepte er echter een derde set uit en liet daarin zo nu en dan fantastisch tennis zien.

De Spanjaard had het zwaar en werd in de zesde game bijna gebroken. Nadal, die het toernooi in Miami nimmer won, wist in het vervolg echter te profiteren van de foutenlast van de Fransman en won alsnog met 6-2, 5-7, 6-4.

Boerende Murray knokt zich terug

Andy Murray, winnaar in 2009, had het zo mogelijk nog zwaarder tegen Janko Tipsarevic, maar hij won uitendelijk wel met 4-6, 6-3, 6-4.

Niemand gaf nog een cent voor de kansen van Murray toen hij bij een set en een break achterstand een medische time-out aanvroeg. De Schot had last van zijn maag, herstelde echter zeer snel en brak de opslag van de Serviër. Murray bleef ook in de derde set worstelen met zijn haperende backhand, maar een break in de derde game was genoeg voor de zege.

"Ik heb, denk ik, te veel gedronken voor de wedstrijd", verklaarde Murray zijn maagpijn. "Ik moest bij bijna elke stap een boer laten."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Polen winnen WK in eigen huis Video Polen heeft in eigen land de wereldtitel volleybal binnen weten te slepen. In een kolkende hal (en...22 sep 2014, 11083 keer afgespeeld
  • » Wil Hiddink nog bondscoach zijn? Video Na twee pijnlijke nederlagen wordt getwijfeld of Guus Hiddink nog wel bondscoach van Oranje zou...21 sep 2014, 8319 keer afgespeeld
  • » Gullit schrok van bericht Van Basten Video "Ik vind het heel moedig van Van Basten dat hij een stap heeft teruggezet", zei Ruud Gullit, die...21 sep 2014, 9534 keer afgespeeld

Meer video en audio