Schoonmakersactie op Utrecht CS

Stakende schoonmakers in centrale hal Utrecht CS»
Stakende schoonmakers in centrale hal Utrecht CS Peter van den Meerschaut/NOS

Zo'n 1500 schoonmakers voeren actie in de centrale hal van station Utrecht Centraal. Ze zitten daar om hun cao-eisen kracht bij te zetten.

Volgens FNV Bondgenoten blijven de schoonmakers net zo lang zitten tot er een oplossing is voor het cao-conflict, dat al twaalf weken aan de gang is.

De Spoorwegen zijn in de schoonmaakbranche de grootste werkgever. Er werken daar zo'n 1200 schoonmakers, waarvan tweederde meedoet aan de acties. De FNV wil dat het bedrijf een standpunt inneemt in het conflict.

De vakcentrale stelt de NS voor de keus: of de NS zorgt ervoor dat de ondernemersorganisatie SBO met een goed cao-bod komt, of de NS maakt zelf afspraken met de vakbond en sluit een eigen cao af.

Het conflict tussen werkgevers en bonden zit vast op het doorbetalen van de eerste twee ziektedagen. Volgens de bonden hebben de Spoorwegen steeds geroepen daartoe wel bereid te zijn.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio