Oppositie wil opheldering

PvdA-fractieleider Samsom heeft uitleg gevraagd over de 'moeilijke fase'»
PvdA-fractieleider Samsom heeft uitleg gevraagd over de 'moeilijke fase' NOS

De oppositie wil opheldering van het kabinet over de voortgang van de onderhandelingen over de bezuinigingen.

PvdA-leider Samsom noemt de berichten over een moeilijke fase cryptisch. "Als het in het Catshuis vast dreigt te lopen, gaat er iets mis voor Nederland. Mocht premier Rutte het niet voor elkaar krijgen om afspraken te maken over een hervormingspakket, dan moet hij zijn consequenties trekken", aldus Samsom.

D66-leider Pechtold denkt dat er iets goeds mis is. Hij vraagt zich af of de Kamer nog wel serieus over de bezuinigingen kan praten, voordat er een pakket naar de Europese Commissie gaat.

Stevige hervormingen

GroenLinks-fractievoorzitter Sap put er hoop uit dat Rutte toegeeft dat het nu niet lukt. "Nederland heeft nu echt stevige hervormingen nodig en ik zie deze drie partijen dat niet voor elkaar krijgen", aldus Sap. Volgens haar moet Rutte toegeven dat zijn missie is mislukt.

Deel deze pagina

Video

Meteen nadat bekend werd dat het Catshuisberaad in een 'moeilijke fase' zit, kwamen oppositiepartijen met de... vraag om verduidelijking.

Audio

  • 'Oppositie is Operatie-afbladdering gestart' Minister-president Rutte had vanmiddag tijd voor een terrasje, maar niet door een zonnige reden. Politiek verslaggever Joost... Vullings wacht in spanning tot morgen.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10139 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9032 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 77885 keer afgespeeld

Meer video en audio