NOS NieuwsAangepast

KNVB: fans dupe politieactie

De KNVB is niet blij met de acties van de politiebonden tijdens de voetbalwedstrijden Go Ahead Eagles-Den Bosch en Cambuur-Zwolle. De bonden organiseren dan speciale actiebijeenkomsten, zodat de politie dit weekend niet op volle sterkte aanwezig kan zijn in de stadions.

De voetbalbond vindt het "bijzonder teleurstellend dat het betaald voetbal ongewenst en ongevraagd onderdeel wordt van de cao-onderhandelingen tussen de minister en de politievakbonden".

Het is nog onbekend of de burgemeesters van de betrokken steden de wedstrijden laten doorgaan. De KNVB roept de bonden op de acties te heroverwegen omdat anders "miljoenen Nederlandse voetbalfans gedupeerd worden".

Cao

Politievakbonden ACP, NPB en VMHP voeren al weken actie voor een betere cao. In verschillende korpsen schreven agenten geen boetes uit voor lichte overtredingen. De bonden willen een loonsverhoging van drie procent, een goede overgangsregeling voor de pensioenen en afspraken over hun rechtspositie.

De politiebonden sluiten meer speciale actievergaderingen niet uit. Die zouden ook tijdens andere evenementen kunnen plaatsvinden, zeggen de bonden: "Er wordt niet alleen naar het voetbal gekeken. Ook bij diverse andere evenementen waarbij grootschalige politie-inzet nodig is, kunnen we onze leden informeren over de rampzalige plannen van minister Opstelten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl