NOS NieuwsAangepast

Acties politie tijdens voetbalduels

De politiebonden gaan dit weekend actievoeren tijdens de voetbalwedstrijden Go Ahead Eagles-FC Den Bosch en SC Cambuur-FC Zwolle.

De twee wedstrijden worden gezien als risicowedstrijden. Tijdens de duels organiseren de bonden in de speelsteden speciale ledenbijeenkomsten, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig zal zijn bij de stadions.

"Het is aan de burgemeesters van de speelsteden of de voetbalwedstrijden kunnen doorgaan", zeggen de bonden.

Speciale actievergaderingen

De politiebonden sluiten meer speciale actievergaderingen niet uit. Die zouden ook tijdens andere evenementen kunnen plaatsvinden, zeggen de bonden. "Er wordt niet alleen naar het voetbal gekeken. Ook bij diverse andere evenementen waarbij grootschalige politie-inzet nodig is, kunnen we onze leden informeren over de rampzalige plannen van minister Opstelten."

Politievakbonden ACP, NPB en VMHP voeren al weken actie voor een betere cao. In verschillende korpsen schreven agenten geen boetes uit voor lichte overtredingen. De bonden willen een loonsverhoging van drie procent, een goede overgangsregeling voor de pensioenen en afspraken over hun rechtspositie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl