NOS SportAangepast

Sjarapova eenvoudig langs Li Na

Maria Sjarapova heeft zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Miami.

De verliezend finaliste van 2005, 2006 en 2011 liet de Chinese Li Na in ruim een uur met 6-3, 6-0 kansloos.

Sjarapova leidt in de onderlinge duels nu met 6-4, maar de Russin had de vorige vier duels met Li verloren. De Chinese was haar onder meer vorig jaar de baas in de halve finales op Roland Garros, waar ze later de titel zou veroveren.

Li had in Miami, waar ze in 2006 in de tweede ronde door Sjarapova verslagen werd, tegen de nummer twee van de wereld weinig in te brengen. Ze werd op alle fronten afgetroefd door de Russin en hield maar één keer haar service.

Serena onderuit

Serena Williams heeft de kwartfinales in Miami niet overleefd. De vijfvoudig winnares verloor met 4-6, 4-6 van de Deense Caroline Wozniacki.

Wozniacki controleerde het duel vanaf de baseline. Ze hield de bal lang in het spel in de hoop dat Williams vermoeid zou raken en in de fout zou gaan en die tactiek bleek te lonen.

Williams sloeg 34 winners maar ging ook 36 keer in de fout, tegen twaalf afzwaaiers van de Deense.

Williams: "Mijn tegenstandsters spelen altijd de wedstrijd van het jaar. Daar komt bij dat ik erg veel fouten maakte, zonder aantoonbare reden. Dat zou ik wat minder moeten doen." Wozniacki: "Ik heb haar laten lopen, dat is alles."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl