NOS SportAangepast

Nadal en Djokovic naar kwartfinales

Rafael Nadal heeft ten koste van Kei Nishikori de kwartfinales bereikt van het Masters-toernooi in Miami.

Met 6-4, 6-4 boekte de Spanjaard z'n vierde zege in evenzovele duels met de Japanner.

Nishikori verkocht z'n huid duur in het ruim twee uur durende duel, maar benutte geen van zijn zes breakpoints. Hij kwam in de tweede set terug van 2-5 tot 4-5, maar daarna capituleerde hij op eigen service op Nadals tweede matchpoint.

Nadal stond al drie keer in de finale van het toernooi in Miami, maar Roger Federer (2005), Nikolaj Davydenko (2008) en Novak Djokovic (2011) voorkwamen dat de Spanjaard het op zijn erelijst mocht bijschrijven.

Djokovic te sterk voor Gasquet

Novak Djokovic bereikte eveneens de kwartfinales. De als eerste geplaatste Serviër was met 7-5, 6-3 te sterk voor Richard Gasquet.

De 25-jarige Fransman had zeker in de eerste set volop kansen. Liefst zeven breekpunten kreeg Gasquet, maar hij wist er slechts één te verzilveren. Djokovic deed het met twee uit zes iets beter. In de tweede set kwam de nummer een van de wereld niet meer in de problemen en na anderhalf uur had hij z'n zesde zege in zeven onderlinge ontmoetingen binnen.

Djokovic moet het in de kwartfinales opnemen tegen David Ferrer. De Spanjaard versloeg de Argentijn Juan Martin del Potro met 6-3, 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl