NOS VoetbalAangepast

Emotionele avond Ibrahimovic en Ribéry

In de kwartfinales van de Champions League staan woensdag bijzondere wedstrijden op het programma voor Zlatan Ibrahimovic en Franck Ribéry.

Beide vedettes spelen in het Europese miljoenenbal tegen hun oude club.

Ibrahimovic ontvangt met AC Milan titelverdediger FC Barcelona. Ribéry moet met Bayern München op bezoek bij zijn oude liefde Olympique Marseille. Vooral het vertrek van Ibrahimovic bij Barça deed veel stof opwaaien. De Zweed ondertekende in de zomer van 2009 een vijfjarig contract, maar was een jaar later alweer weg uit Camp Nou.

Hij haalde later in zijn biografie hard uit naar trainer Josep Guardiola, die hij een "watje" vindt. Ibrahimovic weet niet of hij hem wel de hand schudt in San Siro. Toch wil de oud-Ajacied vooral een streep zetten onder zijn verleden in Spanje. "We hebben geen tijd om met de geschiedenis bezig te zijn. Guardiola doet zijn ding en ik ben mezelf. Ik voorzie geen grote problemen."

Ibrahimovic denkt met weemoed terug aan zijn tijd in Barcelona en spelen met Lionel Messi. "Spelen bij Barcelona was een droom voor me en ik deed het daar best goed. Helaas duurde het maar een jaar. En Messi is de beste speler in de wereld. Ik hoop dat hij nog lang speelt, ik kijk graag naar hem."

Barcelona verslaan zou de ultieme revanche zijn voor Ibrahimovic. Hij weet dat er veel voor nodig is. "We moeten de perfecte wedstrijd spelen. Barcelona is het beste team van de wereld, maar we hebben niets te verliezen. Het is een hele belangrijke wedstrijd omdat ik denk dat de winnaar ook doorgaat naar de finale."

Ribéry houdt nog van Marseille

Ruim vijfhonderd kilometer richting het zuidwesten staat ook voor Ribéry een emotioneel weerzien op het programma. De Fransman groeide in Marseille uit tot international en houdt nog steeds van de stad aan de Middellandse Zee. "Hier leeft men echt voor het voetbal. De sfeer in het stadion zal verhit zijn. Ik heb zeer veel respect voor de fans."

Ribéry werd bij zijn aankomst in Frankrijk al hartelijk ontvangen door de voetballiefhebbers en hoopt dat het in Stade Vélodrome niet anders zal zijn. De vleugelspeler zal een eventueel doelpunt dan ook bescheiden vieren. "Ik zal niet uitgebreid juichen."

Teveel medelijden met Marseille wil Ribéry op het veld niet hebben. De Franse topploeg presteert dramatisch in de competitie. "Daardoor zullen de spelers alleen maar gemotiveerder zijn, maar ik speel nu voor Bayern en wil winnen."

Bayern-coach Jupp Heynckes verwacht veel van Ribéry. "Hij wilde graag Marseille loten en speelt dit seizoen op topniveau. Ik zou het geweldig vinden als hij dit seizoen wat groots wint met dit team."

Live bij NOS

AC Milan-FC Barcelona is woensdagavond live te zien bij de NOS, zowel op Nederland 3 als op internet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl