NOS SportAangepast

"Voelt beetje als toen ik Wimbledon won"

Richard Krajicek bereikte in maart 1999 zijn hoogste positie op de wereldranglijst.

Hij won het Masters-toernooi van Key Biscayne en werd daardoor de nummer vier van de wereld. Aan dat laatste hechtte hij destijds weinig waarde, zijn titel was hem vele malen meer waard.

"Het voelt een beetje als toen ik Wimbledon won", zei hij na zijn gewonnen finale tegen de Fransman Sebastien Grosjean. "Natuurlijk was dat een iets groter evenement, maar ook dit is een prestigieus toernooi dat ik graag wilde winnen. Dat ik nu vierde van de wereld ben is leuk, maar de overwinning is nog veel leuker."

Niet lekker, toch winnen

Krajicek ontdeed zich in Miami achtereenvolgens van Sjeng Schalken, Jan Siemerink, Marat Safin, Pete Sampras, Thomas Enqvist en Grosjean. Vooral tegen Sampras en Enqvist haalde hij een bijzonder hoog niveau. Toch namen de twijfels toe bij Krajicek, want aan het einde van de tweede week begon hij zich helemaal niet lekker te voelen.

Dit zei hij na de finale: "Ik voelde me weer niet goed. Mijn benen voelden niet goed. Gezien het mooie weer dacht ik dat ik misschien last van een zonnesteek had. Vanaf donderdag had ik ook mijn eetlust verloren. Doordat ik minder heb gegeten, ben ik wellicht iets van mijn kracht kwijtgeraakt. Gelukkig ging het in de loop van de wedstrijd toch weer beter."

Verjaardagscadeau

Een jaar eerder had Krajicek niet meegedaan in Miami, officieus het vijfde Grand Slam-toernooi, vanwege de geboorte van zijn dochter Emma. Tussen zijn wedstrijden door vierde hij in 1999 de eerste verjaardag van zijn nakomeling. "Als cadeau heb ik het toernooi voor haar gewonnen", grapte Krajicek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl