NOS SportAangepast

Azarenka imponeert na achterstand

Viktoria Azarenka heeft op knappe wijze haar 26ste zege op rij geboekt.

De in 2012 nog ongeslagen Wit-Russin keek tegen Dominika Cibulková, in de achtste finales van het toernooi in Miami, tegen een 1-6, 2-5 achterstand aan, maar won alsnog met 1-6, 7-6 (7), 7-5.

De kleine Tsjechische (1.61 meter) was lang een klasse apart. Vooral met haar prima voetenwerk en venijnige forehandwinners maakte ze veel indruk.

Azarenka ging in de tweede set echter steeds agressiever spelen. Ze poetste een dubbele break achterstand weg, sloeg in de spannende tiebreak op haar vijfde setpunt toe en bleef in de derde set net aan de goede kant van de score.

Sjarapova in kwartfinales

Maria Sjarapova heeft ten koste van Jekaterina Makarova de laatste acht in Miami bereikt. Ze had twee uur nodig om het Russisch onderonsje in haar voordeel te beslissen: 6-4, 7-6 (3).

Makarova verloor de meeste rally's, maar hield desondanks gelijke tred. Dat was niet zozeer haar eigen verdienste, maar vooral het gevolg van het grote aantal afzwaaiers (53) en dubbele fouten (elf) van Sjarapova, de verliezend finaliste van de Australian Open.

In de tiebreak van de tweede set stond de voormalig nummer een van de wereld al snel op 5-0. Makarova kwam terug tot 6-3, maar op de snoeiharde backhand van Sjarapova had ze geen antwoord meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl