NOS NieuwsAangepast

OM eist 7 jaar tegen Keith Bakker

Het Openbaar Ministerie eist zeven jaar cel tegen verslavingdeskundige Keith Bakker. Hij wordt verdacht van verkrachting van vrouwen en meisjes die hij behandelde in zijn afkickkliniek.

Daarnaast vindt het OM dat Bakker 10 jaar lang niet actief mag zijn als hulpverlener. Hij heeft volgens het OM zijn positie als behandelaar misbruikt en het vertrouwen van zijn slachtoffers ernstig beschaamd.

Bakker (51) zou ook seksuele handelingen of ontucht hebben gepleegd met twee minderjarigen en hij zou enkele cliënten met geweld bedreigd hebben. De slachtoffers waren 15 tot 19 jaar oud. Zij eisen schadevergoedingen variërend van 1000 tot 40.000 euro.

Vandaag legden een aantal jonge vrouwen opnieuw verklaringen af. Het OM rekent het de hulpverlener zwaar aan dat hij grenzen overschreed met zeer kwetsbare meisjes.

Amerikaans paspoort

Bakker werd eind april vorig jaar opgepakt en zit sindsdien in voorarrest. Aanvankelijk werd de verslavingsdeskundige alleen beschuldigd van seksueel misbruik, maar vorig jaar verzwaardehet Openbaar Ministerie de aanklacht.

In februari verlengde de rechter Bakkers hechtenis, vanwege de ernstige verdenkingen tegen hem. Ook zou er een grote kans zijn dat hij zou vluchten, omdat hij naast een Nederlands ook een Amerikaans paspoort heeft.

Seksverslaafd

De hulpverlener spreekt de beschuldigingen van verkrachting tegen. Hij zei eerder wel dat hij in twee gevallen te ver was gegaan en dat het dom was om patiënten bij hem thuis te laten slapen. Hij is naar eigen zeggen seksverslaafd.

Bakker begeleidde de vrouwen 24 uur per dag vanwege eetproblemen. De vrouwen waren bij alle andere instanties uitbehandeld. Een behandeling van Bakker kostte 50.000 euro.

Bakker werd vooral bekend door het NCRV-programma Family Matters. Als coach hielp hij pubers en ouders om beter met elkaar om te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl