NOS NieuwsAangepast

Kamp stimuleert gezond werken

Werkgevers moeten meer investeren in de gezondheid van hun personeel. Dat zouden ze kunnen doen door bijvoorbeeld werknemers te helpen met stoppen met roken. Daarnaast moeten werkgevers nog meer investeren in scholing en loopbaanbegeleiding.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid begint met een campagne om dit te bereiken. Minister Kamp trekt 4 miljoen euro uit om gezond gedrag te stimuleren.

Werknemers moeten er ook zelf voor zorgen langer gezond aan het werk te blijven. Door de toenemende vergrijzing dreigt over dertig jaar een personeelstekort in veel sectoren. Het aantal ouderen neemt toe, terwijl tegelijkertijd het aantal mensen dat werkt kleiner wordt.

Succes toelichten

Bedrijven die nu al aantoonbaar werk maken van duurzame inzetbaarheid van personeel krijgen een speciale rol in de campagne. Dit jaar organiseert het ministerie vier grote bijeenkomsten waar de bedrijven hun successen kunnen toelichten.

De eerste bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid is vandaag in Den Haag. Op dat congres geeft minister Kamp ook het startsein voor de campagne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl