Alonso wint tombola van Maleisië

Ferrari-coureur Fernando Alonso heeft de GP van Maleisië gewonnen.

In de door regen hectische race bleef de Spanjaard de Mexicaan Sergio Pérez (Sauber) en de Brit Lewis Hamilton (McLaren) voor.

De beide zilverpijlen startten vanaf de eerste rij en sloegen direct een gaatje met de rest. Michael Schumacher was door een tikje van Romain Grosjean al na een halve ronde kansloos voor het podium.

De wagens stonden op intermediates, maar al snel moesten de regenbanden omgelegd worden. Aquaplaning lag desondanks op de loer en na negen ronden besloot de jury de race stil te leggen en de bui uit te zitten. Na 52 minuten volgde eindelijk een herstart achter de safetycar.

Slimme bandenkeuze doorslaggevend

Het veld werd, na vier ronden achter de safetycar, weer losgelaten. Nu doken de kanshebbers snel naar binnen om opnieuw intermediates te laten monteren.

Jenson Button was daarna te gretig. Hij wilde de HRT van Narain Karthikeyan binnendoor voorbij. Dat kostte hem een voorvleugel. Fernando Alonso en Sergio Pérez maakten in de hectiek de juiste beslissingen en sponnen het meeste garen bij de regen.

Op de opdrogende baan ging de slotfase van de wedstrijd voor de verandering op slicks. Dat bracht geen verandering meer aan de kop van de race. Sebastian Vettel reed nog wel een voorband stuk door een touché met Karthikeyan. De titelhouder eindigde daardoor met lege handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl