NOS NieuwsAangepast

PVV zakt in de peiling

De PVV krijgt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond vier zetels minder dan vorige week. Dat betekent dat de vier zetels winst van vorige week weer zijn verdampt. Toen speelde de kwestie van het 'Polen-meldpunt'.

De afgelopen week stond in het teken van het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Volgens de peiling krijgt de PVV nu 21 zetels in de Kamer. De partij van Geert Wilders heeft in werkelijkheid 24 zetels. De Hond onderzoekt overigens niet waardoor mensen besluiten om van politieke voorkeur te veranderen.

Opmars PvdA tot rust

De VVD doet het beter dan vorige week in de peiling en krijgt er twee zetels bij. De liberale partij is met 31 zetels weer de grootste.

Vorige week was de SP nog de grootste partij, de partij van Roemer blijft deze week op 30 zetels staan. De opmars in de peilingen van de PvdA is tot stilstand gekomen: de sociaal-democraten scoren net als vorige week 21 zetels.

Voor het CDA gaat het nog steeds niet goed, de christen-democraten staan al weken op een fors verlies en zouden nu 13 zetels bezetten in de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl