City morst dure punten bij Stoke

Manchester City heeft in de strijd om de Engelse titel dure punten verspeeld. Bij Stoke City werd het 1-1. Manchester speelde zonder topscorer Sergio Aguero en Nigel de Jong bleef negentig minuten op de bank.

Na 59 minuten opende Peter Crouch met een ver schot de score voor Stoke. De 1-1, ook uit een afstandsschot, was van Yaya Touré. Manchester deelt nu de koppositie met stadsgenoot United, dat maandag in eigen huis nog Fulham ontvangt.

Arsenal verslaat Villa

Arsenal deed in het gevecht om de derde plaats goede zaken. Voor eigen publiek besliste het de wedstrijd tegen Aston Villa al voor rust dankzij treffers van Kieran Gibbs en Theo Walcott. Met een prachtige vrije trap maakte Mikel Arteta diep in blessuretijd de 3-0.

Chelsea en Tottenham scoren niet

Arsenals concurrenten Chelsea en Tottenham Hotspur speelden in een duel dat pas na rust boeide met 0-0 gelijk.

Het was een wondertje dat er niet werd gescoord. Rafael van der Vaart miste vlak voor rust twee keer van dichtbij. Na de rust trof Juan Mata (Chelsea) de paal, Gareth Bale kopte aan de andere kant op de lat. Emmanuel Adebayor had voor 0-1 moeten zorgen, maar nadat hij doelman Petr Cech had omspeeld, stuitte hij op Gary Cahill.

Liverpool onderuit tegen Wigan

Liverpool verloor thuis verrassend van degradatiekandidaat Wigan Athletic. Uit een strafschop opende Shaun Maloney de score voor de bezoekers. Kort na rust maakte Luis Suarez met een laag schot 1-1. Een half uur voor het einde bepaalde Gary Caldwell van dichtbij de eindstand op 1-2.