NOS SchaatsenAangepast

Goud Nesbitt, Boer pakt brons

Christine Nesbitt heeft voor de derde keer op rij de wereldtitel veroverd op de 1.000 meter.

De Canadese, die vrijdag in Heerenveen ook al goud greep op de 1.500 meter, bleef met 1.15,16 de Chinese Yu Jing 0,82 voor.

Margot Boer kwam in het kielzog van Nesbitt uit op 1.16,16 en dat was, net als in 2009, goed voor brons.

Wüst vijfde

Ireen Wüst, die bij de WK afstanden van 2007 in Salt Lake City nog goud won op de 1.000 meter en vorig jaar in Inzell tweede werd, werd onder het toeziend oog van koningin Beatrix slechts vijfde.

Boer zei dolgelukkig te zijn met haar derde plaats: "Ik wilde zo veel mogelijk in de buurt van Nesbitt blijven en dat heeft dus gewerkt. Echt fantastisch."

"Misschien was ik te gretig"

Wüst toonde zich na afloop van haar race bijzonder teleurgesteld: "Zo zonde. Toen ik negentien jaar oud was reed ik al in de 1.15 en waarom dat vandaag dan niet lukt, ik weet het niet. Misschien was ik te gretig met zo'n vol Thialf."

Laurine van Riessen eindigde in Thialf op de elfde plaats.De vervangster van de met een enkelblessure kampende Marrit Leenstra liet 1.17,47 noteren.

Dat Nesbitt de 1.000 meter zou winnen, was bepaald geen verrassing. De Canadese was dit seizoen een klasse apart op die afstand. Ze won elke wedstrijd waar ze aan deelnam en scherpte eind januari op de Olympic Oval in Calgary met 1.12,68 ook het wereldrecord aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl