Actie mensenhandel Eindhoven

Honderden politiemensen en tientallen ambtenaren hebben in Eindhoven een grote actie tegen mensenhandel in de prostitutie uitgevoerd. De politie en de gemeente hebben concrete aanwijzingen dat vrouwen achter de ramen het slachtoffer zijn van mensenhandel. Zes mensen zijn aangehouden.

Er zou sprake zijn van uitbuiting, het aanbieden van drugs aan prostituees en het tewerkstellen van minderjarigen. Ook moeten vrouwen slapen in het bed waarin ze klanten ontvangen, wat tegen de regels is.

Hermetisch afgesloten

Het Baekelandplein, de centrale plek voor raamprostitutie in Eindhoven, werd door de politie hermetisch afgesloten. De panden zijn gecontroleerd op naleving van vergunningsvoorschriften, brandveiligheid en volksgezondheid.

De prostituees werden overgebracht naar het stadhuis, waar ze werden ondervraagd door rechercheurs en de vraag kregen of zij aangifte willen doen. Op het stadhuis waren ook hulpverleners, advocaten en tolken. 22 hoerenlopers kregen de vraag of zij iets hebben gezien of gemerkt van vrouwenhandel of andere misstanden.

Vrouwenhandel

Op het Baekelandplein werken vooral buitenlandse vrouwen van wie de helft afkomstig is uit Roemenië, Bulgarije en Hongarije. Ongeveer de helft van de vrouwen wordt gelinkt aan vrouwenhandel. Aan de actie deden 300 politiemensen en 50 ambtenaren mee.

Burgemeester Van Gijzel zegt dat er al geruime tijd signalen waren van verwevenheid tussen de prostitutie op het Baekelandplein en internationale vrouwenhandel. Er liep al een onderzoek en er zijn ook al mensen aangehouden, zei Van Gijzel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl