NOS NieuwsAangepast

Aviodrome maakt doorstart

Het luchtvaart-themapark Aviodrome maakt een doorstart. Dat heeft de Libéma Groep bekendgemaakt, die het park heeft overgenomen. Aviodrome werd in november failliet verklaard.

Libéma gaat het Aviodrome de komende tien jaar exploiteren en investeert 5,4 miljoen euro in het park. Alle werknemers en vrijwilligers behouden hun werk.

Om de doorstart mogelijk te maken heeft Libéma de collectie historische vliegtuigen overgenomen, met uitzondering van de Connie en de Uiver. Die zijn door de gemeente Lelystad, KLM en Schiphol gekocht, maar blijven wel te zien in het luchtvaartpark.

Attractiezones

De nieuwe eigenaar wil meer bezoekers trekken die langer in het park blijven. Zeven attractiezones moeten daarvoor gaan zorgen.

In de verschillende zones zijn onder meer de historische vliegtuigen Connie en Uiver te zien, een boeing waar je doorheen kunt lopen en horeca waar luchtvaartmaaltijden worden geserveerd. Ook is er een uitkijkplatform waar het publiek kan kijken naar vliegtuigen die opstijgen en landen op luchthaven Lelystad.

Het Aviodrome gaat op 28 april open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl