Brinkman verliest medestander

Cora Bot in een spotje voor de Statenverkiezingen»
Cora Bot in een spotje voor de Statenverkiezingen Vimeo

Cora Bot verlaat de Provinciale Staten van Noord-Holland. Eerder vanmorgen liet ze al weten dat ze toch niet met de afgesplitste Hero Brinkman meegaat. Ze vindt dat de zetel bij de PVV moet blijven, maar ze zal die niet zelf bezetten.

PVV-fractievoorzitter Van der Sluijs bevestigt dat ze er helemaal mee stopt, vanwege een loyaliteitsprobleem. Ze heeft respect voor zowel Geert Wilders als Hero Brinkman, en kan geen keuze tussen hen maken, aldus Van der Sluijs.

Overvallen

In een verklaring laat ze weten dat ze gekozen heeft voor de PVV en dat zal blijven doen. "Ook uit naam van de ruim 8400 voorkeurstemmen, mijn zetel is en blijft daarom voor de PVV." Ze voegt eraan toe dat er de afgelopen dagen veel is gebeurd en dat dat haar nogal heeft overvallen.

Brinkman zegt dat hij het besluit van Bot om alsnog bij de PVV te blijven, respecteert. "Het is niet anders," voegt hij eraan toe. Hij begrijpt de tweestrijd van Bot. Brinkman is niet bang dat ook zijn andere twee medestanders toch voor de PVV zullen kiezen.

'Is niet anders'

Drie leden besloten woensdag met Brinkman uit de PVV-Statenfractie te stappen. Nu er één lid van haar besluit is teruggekomen staat het aantal PVV-leden in de Staten op drie.

Brinkman stapte dinsdag uit de PVV-Tweede Kamerfractie. Hij is het niet meer eens met de koers van partijleider Wilders. De dag erop besloten drie leden van de PVV-Statenfractie zich met Brinkman af te splitsen.

Arie Wim Boer is nu de eerstvolgende op de PVV-lijst in Noord-Holland. Hij zal worden uitgenodigd om de eerstvolgende fractievergadering van de PVV bij te wonen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio