NOS SportAangepast

Finaleplaats Van Gerner, Van Gelder

Céline van Gerner en Yuri van Gelder hebben zich bij het Turnier der Meister in Cottbus verzekerd van een plaats in een toestelfinale.

Van Gerner brak bij de WK in oktober een voetwortelbeentje. In Cottbus maakte ze op de eerste dag van de kwalificatie een geslaagde rentree.

Met 14,125 punten bereikte ze als tweede de brugfinale. De beste score was van He Keixin (15,225). Van Gerners concurrente voor deelname aan de Spelen, Wyomi Masela, ontbreekt in Cottbus vanwege een overbelaste knie.

Van Gelder plaatste zich met 15,300 punten als derde voor de ringenfinale. Alleen Arthur Nabarrete en olympisch kampioen Chen Yibing deden het beter.

Andere Nederlanders niet in finale

Jeffrey Wammes, Anthony van Assche, Bart Deurloo en Kas van Weelden grepen naast een finaleplaats.

Wammes werd veertiende op vloer, Van Assche veertiende op ringen en 48ste op voltige, Deurloo veertiende op voltige en Van Weelden vijftiende op vloer.

Epke Zonderland komt vrijdag pas in actie, als de kwalificatie voor sprong, brug en rek worden afgewerkt. Hij moet nog vormbehoud tonen (een score van 14,500 punten op rek) om in aanmerking te komen voor deelname aan de Spelen in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl