NOS NieuwsAangepast

Uitstel van betaling voor Selexyz

Boekhandel Selexyz heeft uitstel van betaling aangevraagd. Bank en schuldeisers van de boekhandel zijn het niet eens geworden met de potentiële investeerder.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat er ondanks relatief goede resultaten niet voldoende geld in kas zit om de winkelhuur en salarissen te kunnen betalen. Daarom is besloten surseance van betaling aan te vragen, aldus het bedrijf.

Mooiste boekwinkel

Selexyz is vooral bekend van grote boekhandels in universiteitssteden, zoals boekhandel Donner in Rotterdam, Verwijs in Den Haag en Scheltema in Amsterdam. In totaal heeft Selexyz vijftien vestigingen.

Eerder dit jaar werd de vestiging in Maastricht nog uitgeroepen tot een van de twintig mooiste boekwinkels ter wereld. De winkel is gevestigd in een oude kerk.

Het gaat al langer niet goed met Selexyz. Vorig jaar mei kondigde het bedrijf een reorganisatie aan. Zo'n 10 procent van het winkelpersoneel moest op zoek naar een andere baan. In september werden de directeur en de financieel directeur van het bedrijf op non-actief gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl