Staatsgreep in Mali

Militairen in de straten van Bamako»
Militairen in de straten van Bamako AFP

In Mali hebben militairen op de staatstelevisie verklaard dat ze de macht in het land hebben overgenomen.

Dat deden ze kort nadat ze het presidentieel paleis in de hoofdstad Bamako hadden bestormd. President Touré zou ongedeerd zijn.

De militairen hebben een avondklok ingesteld. Ze zeggen dat ze de macht zullen overdragen aan een democratisch gekozen regering.

Strijd tegen rebellen

Ze beschuldigen president Touré ervan dat hij te weinig heeft gedaan om rebellen in het noorden van Mali aan te pakken. Het leger eist al een aantal weken meer voedsel en betere wapens in de strijd tegen de rebellen.

Volgens het ministerie van Defensie is president Touré naar een geheime, veilige locatie gebracht.

Ban Ki-moon

De VN-Veiligheidsraad is bezorgd over de onrust en roept alle partijen op tot kalmte. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon hoopt dat het leger en de president er op een democratische manier uitkomen.

Deel deze pagina

Video

Staatsgreep in Mali

In Mali hebben opstandige militairen naar eigen zeggen de macht gegrepen. In de hoofdstad Bamako woedt de strijd rond het... presidentieel paleis.

Audio

  • Pauline Bax: inwoners Bamako blijven binnen De onrust in Mali heeft geleid tot een staatsgreep. Gisteravond bestormden bestormden militairen het presidentieel paleis in... Bamako. Correspondent Pauline Bax.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio