NOS WielrennenAangepast

Knappe zege Terpstra in Waregem

Niki Terpstra heeft de 67ste editie van Dwars door Vlaanderen op zijn naam geschreven.

De renner van Omega Pharma- Quick-Step kwam in de rit van Roeselare naar Waregem over tweehonderd kilometer solo aan.

Tijdens de beklimming van de Kattenberg ontsnapten dertien renners uit het peloton, waarna Terpstra en ploeggenoot Sylvain Chavanel op 85 kilomter van de finish wisten aan te sluiten.

Even later leken de vijftien vluchters te worden teruggepakt, waarna Chavanel nog eens gas gaf en naast Terpstra zes renners met zich mee kreeg. Op dertig kilometer van de meet reden Terpstra en Jelle Wallays weg uit de kopgroep. Al snel loste Wallays, waarna Terpstra knap stand hield.

Dikke vette vis

"Of dit mijn mooiste zege is, durf ik niet te zeggen, want ik ben natuurlijk ook Nederlands kampioen geweest. Maar voor mij is dit wel een dikke vette vis", zei de winnaar na de race.

De renner van Omega Pharma Quick-Step reed een bijzonder sterke wedstrijd, waarin hij eerst een gat dicht reed naar de kopgroep en vervolgens op dertig kilometer van de finish er zelf vandoor ging.

"Ik had wel in de gaten dat die groep niet sterk genoeg was en ben alleen doorgegaan. Dat ging me goed af. Ik wist dat het smalle wegen waren en de wind gunstig stond, dat was ideaal om weg te blijven."

Drinkbus velt Cavendish

Mark Cavendish was na afloop minder opgewekt. Integendeel, de Brit was laaiend, omdat hij in de slotfase tegen de vlakte sloeg door een weggesmeten bidon. "Tweehonderd kilometer op de slechtste wegen van België. Alles gaat goed. Totdat vijftien kilometer voor de finish een eikel een drinkbus in mijn voorwiel gooit. Hard gevallen", twitterde de boze Cavendish.

De boosdoener zou uit het Katoesja-kamp komen. Eenmaal tot bedaren gekomen had hij toch ook nog een goed woord over voor de winnaar. "Ik feliciteer Omega Pharma-Quick-Step met hun eerste twee plaatsen. Ze vliegen dit jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl