PVV NH praat over toekomst

Brinkman vlak voor het overleg met zijn fractie in Haarlem»
Brinkman vlak voor het overleg met zijn fractie in Haarlem NOS

De PVV-fractie in Noord-Holland praat op dit moment onder leiding van Hero Brinkman over diens vertrek uit de partij.

Brinkman is behalve Kamerlid ook fractievoorzitter van zijn partij in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Er zijn berichten dat vijf leden van de Noord Hollandse PVV-Statenfractie zich ook willen afscheiden van de PVV.

Voor aanvang van het overleg in Haarlem zei Brinkman dat hij geen spijt heeft van zijn besluit om de PVV te verlaten. Over het overleg met de Statenfractie wilde hij niets zeggen.

Hero Brinkman stapte gisteren op als Tweede Kamerlid voor de PVV. Op een persconferentie uitte hij felle kritiek op partijleider Wilders, die volgens Brinkman niets doet om de PVV toekomstbestendig te maken. Ook had hij kritiek op het meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen.

Achter Wilders

Naar aanleiding van het rumoer in Noord-Holland hebben PVV-fractieleiders uit de elf andere provincies laten weten dat ze wel volledig achter de Kamerfractie en Geert Wilders staan.

"Wij zijn volbloed PVV'ers en blijven trouw aan de partij", staat in een gezamenlijke verklaring op initiatief van de Overijsselse PVV-leider Mulder. "Ik heb mijn collega's gesproken en die zijn eendrachtig in hun steun aan Geert Wilders", schrijft hij.

In de verklaring staat verder dat de PVV-leden uit gemeenteraden, Provinciale Staten, Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement onlangs nog bij elkaar waren in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Volgens Mulder bleek daar weer eens hoe eendrachtig de sfeer is. "We waren er met meer dan honderd mensen en daar zag je hoe springlevend de PVV is", aldus Mulder.

Deel deze pagina

Video

Nieuwsuur-verslaggever Jan van Loenen wacht de PVV-leden op die vanavond samen met Hero Brinkman bijeen komen... om te praten over het vertrek van Brinkman. Stappen ze ook uit de partij of niet?

 • Nieuwsuur wacht de PVV-leden op

  Nieuwsuur-verslaggever Jan van Loenen wacht de PVV-leden op die vanavond samen met Hero Brinkman bijeen komen... om te praten over het vertrek van Brinkman. Stappen ze ook uit de partij of niet?

 • Kees van Dam wacht bij PVV-fractie Noord-Holland

  Na het opstappen van Hero Brinkman uit de PVV-fractie in de Tweede Kamer beraadslaagt de PVV-Statenfractie... van Noord-Holland nu in Haarlem.

 • Brinkman: geen spijt van besluit

  Nieuwsuur-verslaggever Jan van Loenen sprak voor aanvang van het overleg tussen Hero Brinkman en de... Noord-Hollandse PVV-fractie met het opgestapte Kamerlid. Brinkman zegt dat hij geen enkele spijt heeft van zijn besluit om op te stappen als PVV-Kamerlid.

 • Het rommelt bij PVV-Statenfracties

  Rutte, Wilders en Verhagen praten weer verder over nieuwe bezuinigingen. Dat kunnen ze, omdat ze vinden dat... er door het vertrek van PVV-Kamerlid Brinkman niet al te veel is veranderd. Maar bij de PVV-fracties in de provincies rommelt het nog.

 • 'Kwaad is al geschied'

  Verslaggever Dominique van der Heyde over het PVV-beraad in Noord-Holland en de onderhandelingen in het... Catshuis tussen VVD, CDA en PVV.

 • Brinkman een dag na zijn vertrek

  Een dag na zijn vertrek uit de PVV-fractie blikt Hero Brinkman terug.

Audio

 • Mattijs van de Wiel: kans dat PVV-statenleden met Brinkman verdergaan Verslaggever Mattijs van de Wiel is in Haarlem waar de PVV-Statenfractie Noord-Holland vanavond bijeenkomt, voor het eerst nadat... Hero Brinkman in de Tweede Kamer uit de fractie stapte.
 • Edgar Mulder: hoop dat iedereen, minus 1, binnen PVV blijft Edgar Mulder, fractieleider van de PVV in Overijssel, schaart zich samen met PVV-Statenleden buiten Noord-Holland achter Geert... Wilders.
 • 'Niemand weet welke impact vertrek Brinkman heeft' Politiek redacteur Joost Vullings luisterde vandaag in de wandelgangen in Den Haag naar de reacties op het opstappen van Kamerlid... Brinkman uit de PVV-fractie.

Video en Audio

Meer video en audio