NOS NieuwsAangepast

Verdachte Toulouse omsingeld

De politie in Toulouse houdt al urenlang een pand omsingeld waar de vermoedelijke dader van de schietpartij op een joodse school zich heeft verschanst. Zijn broer is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag.

De politie, die twee dagen naar de schutter zocht, bestormde de woning vannacht. Daarbij kwam het tot een vuurgevecht. Twee agenten raakten lichtgewond.

De vermoedelijke dader is een man van 24 met de Franse nationaliteit en woont in Toulouse. Hij heeft tegen de politie gezegd dat hij banden heeft met de terreurorganisatie al-Qaida.

In de gaten

De verdachte zou ook tegen de politie hebben gezegd dat hij wraak wilde nemen op de dood van Palestijnse kinderen in het Midden-Oosten. Ook zou hij tegen deelname zijn van Franse militairen aan de oorlog in Afghanistan.

De verdachte werd al langer in de gaten zijn gehouden vanwege zijn verblijf in Afghanistan en Pakistan. Opvallend is dat de autoriteiten de man al in het vizier hadden voordat hij zijn eerste aanslag pleegde. Waarom dat niet heeft geleid tot een arrestatie is niet bekend.

Overtuigen

De politie heeft vannacht geprobeerd de moeder van de verdachte bij de onderhandelingen te betrekken, om haar zoon te overtuigen om zich over te geven. De vrouw weigerde mee te werken, omdat haar zoon toch niet naar haar zou luisteren.

De aanslag maandag kostte het leven aan een onderwijzer en drie kinderen. De dader, die ontkwam op een scooter, was sindsdien spoorloos. Hij wordt ook in verband gebracht met twee dodelijke aanslagen vorige week in dezelfde regio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl