Clubrecord voor trefzekere Messi

Lionel Messi»
Lionel Messi EPA

Lionel Messi heeft weer eens een clubrecord van FC Barcelona verbeterd.

De Argentijnse sterspeler maakte in de thuiswedstrijd tegen Granada (5-3) drie doelpunten en tilde daarmee zijn totaal voor de Spaanse topclub naar 234. Dat zijn er twee meer dan César Rodriguez in de jaren '40 en '50.

Messi had daar 314 officiële wedstrijden voor nodig, de Spanjaard veertig meer. Barcelona was er eerst van overtuigd dat Rodriguez op 235 treffers stond. Een gezamenlijk onderzoek van het Documentatie en Studie Centrum van Barcelona en de krant La Vanguarida toonde aan dat het er drie minder waren.

Eerste in 2005

Messi was voor het eerst productief voor Barcelona op 1 mei 2005. Op aangeven van Ronaldinho scoorde hij als invaller de 2-0 in het competitieduel tegen Albacete. Ook die goal was goed voor een clubrecord: de Argentijn was met zijn zeventien jaar, tien maanden en zeven dagen de jongste Barça-speler die een doelpunt maakte in de Primera División.

De 24-jarige wereldvoetballer van het jaar staat dit seizoen al op 54 doelpunten in alle competities, een record. In 2010/2011 kwam Messi in 55 wedstrijden tot 53 goals. Het duel met Granada was pas zijn 45ste duel dit seizoen.

Messi is na zijn hattrick ook topscorer in de Primera Division. Hij staat nu op 34 doelpunten en passeerde Cristiano Ronaldo. De Portugees van Real Madrid scoorde 32 keer.

Granada was op weg naar stunt

Granada leek even op weg naar een stunt in Camp Nou, ondanks een 2-0-achterstand na ruim een kwartier, maar na rust trokken de bezoekers de stand gelijk.

De onmiddellijke reactie kwam van Messi, wie anders. Hij maakte met een van zijn vele specialiteiten, de fijngevoelige boogbal over de hulpeloze keeper, zijn tweede van de avond. Daarna was Barcelona heer en meester.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » 1997: Stevens en Schalke winnen Cup Video In 1997 wint Huub Stevens met Schalke 04 de UEFA Cup door in de finale Internazionale over twee...20 apr 2014, 4993 keer afgespeeld
  • » Adler Arena nu tennishal Fed Cup Video Tijdens de Winterspelen in Sotsji haalde Nederland de ene na de andere schaatsmedaille op in de...19 apr 2014, 2298 keer afgespeeld
  • » BMX'ers vallen tegen in Manchester Video Het wereldbekerseizoen BMX is in Manchester van start gegaan. Een samenvatting.19 apr 2014, 3694 keer afgespeeld

Meer video en audio