NOS NieuwsAangepast

Brinkman, 'lastpak' van de PVV

Hero Brinkman is sinds 2006 Kamerlid voor de PVV. De laatste jaren heeft hij diverse keren ophef binnen de partij veroorzaakt, omdat hij vond dat die democratischer georganiseerd moest worden.

Hij vond het niet goed dat er maar één lid van de PVV was: Geert Wilders. Als de partijleider iets zou overkomen, redeneerde hij, dan zou dat het begin van het einde zijn. "Ik voorspel dat binnen de kortste keren de boel à la de LPF uit elkaar gaat vallen."

Niet lang na zijn plan om van de PVV een ledenpartij met een bestuur te maken, lanceert Brinkman het plan om een jongerenafdeling op te zetten. De fractie houdt ook dit tegen.

Uiteindelijk besluit Brinkman een jongerendag te organiseren in Noord-Holland, waar hij namens de PVV lid is van Provinciale Staten is. Daar kan de partij niets tegen doen. Vandaag zouden de plannen voor die dag bekend worden gemaakt.

Interne mail

Vorige week lekte een interne mail van Brinkman aan de PVV-Kamerleden uit. Daarin uitte hij kritiek op het zogenoemde Polenmeldpunt. Hij vond dat het plan en de opzet eerst in de fractie besproken hadden moeten worden.

Het uitlekken van de interne mail betekende nu het einde van Brinkman als PVV-Kamerlid. Hij gaat als eenmansgroep verder in de Tweede Kamer.

Bij de verkiezingen in 2010 haalde Brinkman 18.865 voorkeursstemmen. Hij zegt nu dat hij die "zelfverdiende zetel" niet zal afstaan.

Brinkman herhaalde keer op keer dat hij er niet op uit was om het leiderschap van Wilders onderuit te halen. Zijn enige intentie zou zijn dat zijn zoon over dertig jaar een trots lid van de PVV kan zijn.

Drankcontrole

Hero Brinkman werd in 1964 geboren in Almelo. Hij woont nu in Midden-Beemster. Voor hij de politiek in ging, was hij politieambtenaar in Amsterdam.

Na de laatste Kamerverkiezingen kwam naar buiten dat hij in die functie een keer heeft geprobeerd een drankcontrole van de politie te ontwijken. Hij reed in zijn auto met gedoofde lichten en op hoge snelheid weg. Uiteindelijk trof hij een schikking van tweehonderd euro.

Eerder bood hij excuses aan perscentrum Nieuwspoort omdat hij zich daar onder invloed van drank had misdragen. Hij liet weten dat hij er hard aan werkte om van zijn drankprobleem af te komen.

In hetzelfde Nieuwspoort maakte hij nu zijn vertrek als PVV'er bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl