NOS NieuwsAangepast

NL trekt meer kennismigranten

Ondanks de economische crisis blijft Nederland aantrekkelijk voor kennismigranten. Vorig jaar kwamen 5800 kennismigranten van buiten Europa naar Nederland, vooral uit India. Zij werken onder meer voor bedrijven als Shell, Philips, SML en Tata International. Een kennismigrant moet minimaal 51.000 euro per jaar verdienen om toegelaten te worden.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wil het voor bedrijven nog makkelijker maken om kennismigranten naar Nederland te halen. Een proef met digitale aanvragen waarmee het voor migranten eenvoudiger wordt een vergunning te krijgen, wordt uitgebreid.

Gezinsmigratie

In het verleden werd door werkgevers vaak geklaagd dat het ingewikkeld is om hoogopgeleide kennismigranten naar Nederland te halen. De IND wil aan de wensen van die bedrijven meer tegemoetkomen.

Uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van de IND blijkt verder dat na een stijging in 2010, de gezinsmigratie is gedaald. Vorig jaar vroegen 28.900 partners en kinderen toestemming om zich in Nederland bij hun gezinslid te vestigen. Het kabinet streeft er naar om dat aantal nog verder te verminderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl