NOS VoetbalAangepast

Miljoenenman Messi jaagt op clubrecord

Een dag nadat zijn jaarsalaris (33 miljoen euro) bekend werd, kan Lionel Messi zich andermaal in de geschiedenisboeken van Barcelona schieten.

Dinsdagavond tegen Granada CF heeft de Argentijnse dribbelaar aan één treffer voldoende om het clubrecord van César Rodríguez te evenaren.

De Spaanse aanvaller kwam in de jaren vijftig tot, naar nu blijkt, 232 doelpunten in officiële wedstrijden. Lang werd gedacht dat zijn totaal 235 goals bedroeg, maar een recente studie van het Centrum voor Documentatie en Studies van FC Barcelona, in samenwerking met de krant La Vanguardia, wees anders uit.

Messi staat momenteel op 231 treffers.

Nooit tegen Granada

Opvallend is dat Messi het record kan evenaren tegen Granada CF, de enige club in de hoogste Spaanse divisie waartegen de 24-jarige aanvaller in competitieverband nog nooit scoorde.

Mocht Messi tweemaal doel treffen, evenaart hij bovendien zijn eigen record van 53 goals in officiële duels in één seizoen. Dat record vestigde hij in de 55 wedstrijden die hij in 2010/2011 speelde. Het duel met Granada is pas zijn 45ste in het huidige seizoen.

33 miljoen euro

De Franse krant France Football bracht maandag naar buiten dat Messi de bestbetaalde voetballer ter wereld is. Hij zou een jaarsalaris van 33 miljoen euro (10,5 miljoen euro aan salaris, 1,5 miljoen euro aan premies en 21 miljoen euro aan publicitaire contracten) opstrijken.

Los Angeles Galaxy-speler David Beckham (31,5 miljoen euro) en 'Madrileen' Cristiano Ronaldo (29,2 miljoen euro) volgen op die lijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl