NOS NieuwsAangepast

Busdrama: nog zeven op ic

Het gaat steeds beter met de kinderen die gewond raakten bij het busongeluk in Zwitserland. Het Gasthuisbergziekenhuis in Leuven meldt dat de gezondheidstoestand van twaalf kinderen die daar zijn opgenomen "positief evolueert".

Acht kinderen zijn van de intensive care verplaatst naar een gewone afdeling. Vier kinderen liggen nog op de ic. Volgens het ziekenhuis zijn ook zij aan de beterende hand. Het hoofd Kindergeneeskunde verwacht dat enkele gewonden het ziekenhuis snel kunnen verlaten.

Coma

In Zwitserland liggen nog drie meisjes die er slecht aan toe zijn. Zij zijn er te slecht aan toe om naar België te worden gebracht. Twee van hen worden in coma gehouden en hebben ernstig hoofdletsel.

Vrijdag en zaterdag werden vijftien gewonden vanuit Zwitserland naar het UZ Leuven vervoerd. Drie van hen zijn zaterdag al ontslagen uit het ziekenhuis.

Bij het busongeluk kwamen vorige week dinsdag 22 kinderen en zes volwassenen om het leven. Onder de doden waren zes Nederlandse kinderen. Woensdag worden de slachtoffers in Lommel herdacht. Daar zaten de meeste kinderen op school.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl