Kromowidjojo wint ook 100 vrij

Ranomi Kromowidjojo»
Ranomi Kromowidjojo NOS

Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Swim Cup in Amsterdam na de 50 meter vrije slag ook de 100 meter vrije slag op haar naam geschreven.

De Groningse zegevierde in een tijd van 53,30 en was daarmee ruim een seconde sneller dan Marleen Veldhuis (54,42), die op de 50 vrij ook al tweede was geworden.

Femke Heemskerk, in Amsterdam winnares van de 200 meter vrije slag, werd derde op 0,02 van Veldhuis. Inge Dekker kwam in 55,54 niet verder dan de vijfde plaats.

Sharon van Rouwendaal won na de 100 meter rugslag ook de 200 meter rug. De zwemster van PSV was met 2.10,35 een klasse apart. Annemarie Worst werd op 2,88 van de winnares tweede.

Deel deze pagina

Audio Interview

  • Verhaeren blij met toptijd Kromowidjojo Ranomi Kromowidjojo tekende voor een hoogtepunt bij de Swim Cup. Ze won de 100 meter vrije slag in een nieuw persoonlijk record van... 53,30. Ook internationaal gezien is dat een uitstekende tijd. Bondscoach Jacco Verhaeren is er blij mee.

Video Samenvatting

Kromowidjojo geeft signaal af

Een samenvatting van de laatste dag van de Swim Cup in Amsterdam. Voor de zwemmers een belangrijk toernooi. Want het is het... voorlaatste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen.

Video en Audio

Meer video en audio