NOS SportAangepast

Button zegeviert in Melbourne

De eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen is gewonnen door de Engelsman Jenson Button.

De McLaren-coureur bleef in Melbourne, waar hij in 2009 en 2010 eveneens won, regerend wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull) en land- en stalgenoot Lewis Hamilton voor.

Na de start haalde Button onmiddellijk de van pole gestarte Hamilton in en hij stond de leiding niet meer af. "Ik zat weer in de hotelkamer waar ik in 2009 en 2010 ook verbleef en ook toen won ik", glimlachte de 32-jarige Button na zijn triomf. "Dit was de perfecte start van het seizoen. Het bewijst hoe goed we hebben gewerkt in de winter."

Vettel toch tevreden

De bolide van Vettel, die vorig seizoen ongenaakbaar was met vijftien keer poleposition en elf zeges, bleek beduidend minder goed dan in 2011. Hij knokte zich desalniettemin knap van de zesde naar de tweede plaats, mede dankzij een slimme pitstop in een neutrale fase.

"Die stop was prima en ik kwam in een goede positie om Jenson aan te vallen", keek de Duitser terug. "Maar na twee bochten was hij al uit zicht. Ik ben toch tevreden, want Jenson was vandaag onverslaanbaar en die tweede plaats levert me wel veel punten op."

Kimi Räikkönen, een van de zes voormalig wereldkampioenen in het veld, toonde ook vechtlust. De Fin van het Lotus-team maakte na twee jaar zijn rentree. Hij startte als zeventiende en eindigde als zevende.

Geen Hispania Racing

De beide Formule 1-bolides van Hispania Racing mochten niet van start gaan. Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan waren zaterdag niet snel genoeg in de kwalificatie. Hun verzoek om alsnog op circuit Albert Park te mogen starten werd afgewezen. Volgens Karthikeyan werkte een wezenlijk onderdeel van de auto niet, waardoor de bolide onvoldoende vaart kon maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl